LeadOn logo

Meta Advertising

Wat is Meta?

De Meta platforms of Meta in het kort is een verzamelnaam voor de sociale media platformen Facebook, Instagram en WhatsApp.

Waarom adverteren op Meta

Door te adverteren op Meta kan je veel mensen bereiken en meer naamsbekendheid genereren. Ook kan je meer verkeer stimuleren naar jouw website. Door de juiste campagnedoelstelling te kiezen en de juiste doelgroep kan je goede resultaten behalen voor jouw bedrijf. Daarnaast heeft Meta ook de meeste gebruikers van alle social media platformen waardoor je meer mensen kan bereiken en targeten met jouw advertenties.

Hoe adverteren op Meta

Adverteren op Meta biedt bedrijven en merken een krachtig platform om hun doelgroep effectief te bereiken en hun naamsbekendheid te vergroten. Met miljarden actieve gebruikers op platforms zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger, biedt Meta adverteerders de mogelijkheid om hun boodschap op een zeer gerichte en relevante manier te presenteren. Door gebruik te maken van uitgebreide targetingopties en advertentie-indelingen kunnen adverteerders hun doelgroep nauwkeurig segmenteren op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag. Bovendien kunnen ze het succes van hun advertenties meten en optimaliseren met behulp van geavanceerde analytics en rapportagetools

wat is social media marketing

Binnen de Meta business manager kan je onder de juiste advertentieaccount campagnes opmaken. 

Bij het opzetten van Meta ads moet er eerst gekozen worden voor een campagnedoelstellingen. Zo kan er gekozen worden voor 6 verschillende doelstellingen.

Awareness, Traffic, Engagement, Leads, App promotion & Sales

Bepaal het mediabudget dat Meta mag spenderen aan de campagne. Hoe meer mensen je wil bereiken, hoe hoger het nodige budget zal zijn. 

Maak een online doelgroep op basis van de kenmerken van de mensen van wie je wilt dat ze je advertentie zien.

Nu is het tijd om de content toe te voegen (afbeelding, video, carrousel of album)

Ook alle copy voeg je nu toe. 

Maak gebruik van de Facebook Pixel en UTM tagging om alles meetbaar te maken. 

Spannend! Het is tijd om de campagne live te zetten. 

Monitor de campagnes om te kijken welke doelgroep op content het beste werkt. Spendeer je media budget zo efficiënt mogelijk. 

Na afloop van de campagne moet je kritisch kijken naar de resultaten en learnings meenemen voor de volgende campagnes. 

meta ads results

Resultaten Meta campagnes

Voor elke advertentie die je uitvoert op Facebook, Instagram kun je inzichten bekijken over hoe de advertentie presteert in Meta Ads Manager. Deze data kan je dan vergelijken met Google Analytics 4 data of data in je data warehouse om concrete conclusies te trekken. 

YOU 🤝 Lead On? Het kan!

Wil je Meta ads doen voor jouw bedrijf om meer naamsbekendheid te genereren, meer conversies en meer verkeer naar de website? Contacteer ons en wij maken samen met jou een plan van aanpak gebaseerd op jouw wensen.