LeadOn logo

SEO

SEO is de afkorting van ‘search engine optimization’, oftewel: zoekmachineoptimalisatie. 
Dit omvat alle processen en verbeteringen die als doel hebben een website hoger in Google te laten verschijnen.

Kortom, SEO is cruciaal omdat het uw website zichtbaarder maakt, en dat betekent meer verkeer en meer mogelijkheden om prospects om te zetten in klanten.

Wat is SEO?

SEO of Search Engine Optimization is een internet strategie die tracht om op een organische manier meer mensen naar je website te lokken. Het doet dit door te begrijpen hoe zoekmachines werken, de algoritmes die gebruikt worden, waarop mensen juist zoeken en welke zoekmachines het liefst gebruikt worden door (potentiële) bezoekers. Het doel is om zo hoog mogelijk te scoren op de SERP, of Search Engine Results Page, en op die manier meer traffic en (potentiële) klanten naar een website te genereren.

Maar het is nog veel meer dan dat, SEO heeft ook te maken met de technische kant van je website. Hoelang duurt het vooraleer bepaalde elementen inladen op je website, is het geschikt voor mobiele gebruikers, is het toegankelijk voor verschillende mensen, enzovoort.

SEO zorgt er eigenlijk voor dat al je kanalen makkelijk te vinden zijn, geoptimaliseerd zijn voor verschillende platformen, mensen een goede ervaring hebben en de content te zien krijgen die zij willen. Als aan al deze zaken voldaan worden dan scoor je bij de top op de SERPs, of Search Engine Results Pages.

SEO Checklist

Bij Lead On delen we onze digitale marketing kennis graag met jou. Meer weten over wat SEO concreet allemaal inhoudt? Download snel onze checklist. 

Waarom is SEO belangrijk

Hoe hoger je in Google staat, hoe sneller iemand op je website klikt. Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans op conversie. Je krijgt een betere naamsbekendheid, omdat potentiële klanten jouw bedrijf op meerdere zoektermen tegenkomen. Het grote voordeel van SEO is dat je hier geen torenhoge budgetten moet investeren om meer vertoont te worden. Tijd is de grootste investering. 

✔️ Gratis bezoekers
✔️ Vertrouwen
✔️ Sommige mensen klikken nooit op advertenties
✔️Altijd zichtbaar

starten-met-seo

Verschillende types SEO

SEO toolstack

Tools maken het leven van elke SEO-expert overzichtelijker. Bij Lead On gebruiken we de beste tools.

SEO tools bieden veel data en waarschuwingen over de  gezondheid en het succes van jouw website.

Onze SEO tools helpen kansen bloot te leggen en zwakke punten of problemen te identificeren die ervoor kunnen zorgen dat je niet goed scoort en zichtbaar bent in de SERP’s.

Net zoals echte tools elk een specifieke rol hebben, geldt dit ook voor SEO.

Hoe SEO meten

Er zijn talloze metrics die je kan bijhouden om jouw SEO-resultaten te meten. Maar ze zijn niet allemaal even belangrijk of relevant voor uw bedrijf.

Hier is een lijst met belangrijke statistieken die u een uitgebreid overzicht kunnen geven van uw SEO-prestaties.

✔️ Organisch verkeer
✔️ Keyword rankings
✔️ SERP visibility
✔️ Click Through Rate
✔️ Engagement time on site
✔️ Page Speed
✔️ Conversion Rate

Een goede SEO strategie uitwerken

Een SEO strategie is een actieplan dat is ontworpen om de rankings van een website te verbeteren en het organische zoekverkeer te verhogen.

Het is een gedetailleerde to-do list die je helpt te focussen op de dingen die meer verkeer en inkomsten opleveren door SEO. Meer weten over hoe je kan starten met SEO? Lees onze SEO blog.

 

YOU 🤝 Lead On? Het kan!

Om ervoor te zorgen dat je steeds het beste uit je digitale marketing haalt werken we met een vaste aanpak die we op maat aanpassen aan je noden en wensen.

Wil je ook je SEO onder loep nemen en optimaliseren of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!