Het performance marketing agency, dat jouw organisatie helpt groeien.

Haalt jouw bedrijf niet genoeg of geen goede resultaten? Heb je nood aan ondersteuning op vlak van performance marketing? Contacteer ons en samen bekijken we hoe we jouw bedrijf kunnen verder helpen!

performance marketing

Wat is performance marketing?

Performance marketing staat voor het inzetten van activiteiten die direct leiden tot meetbare resultaten. De efficiëntie en het resultaat wordt voortdurend geëvalueerd door performance marketeers. Op basis daarvan kunnen ze de prestaties van al je digitale kanalen optimaliseren. Bij performance marketing is het bedoeling om je doelgroep aan te zetten tot acties, waarbij deze acties worden gemeten en geoptimaliseerd.

Performance marketing bij Lead On

Bij Lead On kan je terecht voor alles van performance marketing. Wij zorgen voor betere resultaten en meer leads voor jouw bedrijf. 
Wil je weten wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen?

Hoe start ik met performance marketing?

Bij performance marketing is het belangrijk om eerst duidelijke marketingdoelstellingen te bepalen. Zorg dat je een goed inzicht hebt in de doelgroep, dat je weet hoe je ze kan bereiken en via welke kanalen. Daarnaast is het belangrijk om goede content te voorzien op jouw website en in jouw advertenties. Zonder jouw doelgroep te voeden met goede en relevante content zal je hen niet kunnen overtuigen om voor jouw product/dienst te kiezen. Voor het opzetten van de campagnes is het belangrijk om een goede strategie te hebben. Zo weet je hoe je de campagnes het beste kan opzetten, en wat mogelijks optimalisatiemogelijkheden zijn voor later. 

Tijdens het lopen van de campagnes is het belangrijk om de resultaten te analyseren. Zo kan je kijken wat beter werkt en wat niet. Aan de hand van deze informatie kan je de campagnes optimaliseren om meer resultaten te behalen. Hoe meer resultaat halen met performance marketing?

Door jouw marketingcampagnes te analyseren en optimaliseren kan je meer en betere resultaten halen. Door A/B testen te doen zie je welke content beter werkt voor jouw doelgroep. Aan de hand van deze resultaten kan je nieuwe content maken die nog meer en betere resultaten zal halen uit jouw campagnes.

lokale marketing
webdesign in Zottegem

Verschil performance marketing en digitale marketing?

Performance marketing en digitale marketing zijn nauw verwante begrippen. Digitale marketing is de overkoepelende term voor alle marketingactiviteiten die gebruikmaken van digitale kanalen en tools.

Performance marketing is een bepaalde manier van doelgerichte marketing. Heeft een laserfocus op direct meetbare acties en resultaten. Het succes van campagnes wordt beoordeeld op basis van specifieke conversies en ROI. Dit vereist nauwkeurige tracking en attributie.

Het is een manier van werken die ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk resultaat geboekt wordt.

De voordelen van performance marketing

Performance marketing heeft verschillende voordelen.

  • Alle resultaten zijn meetbaar

  • Krijg inzichten in het consumentengedrag

  • Hogere return on investment

  • Focus op het verbeteren van de prestaties voor je bedrijf

  • Het eenvoudiger bereiken van jouw ideale doelgroep

  • Continue opvolging zorgt voor efficiëntere campagnes

Performance marketing termen

Afkorting Term Uitleg
CTR Click-Through-Rate Hoe vaak er wordt doorgeklikt (kliks/impressies)
CPC Cost per Click De kost per klik op de advertentie
CPM Cost per Mille De kost per 1000 keer de advertentie getoond wordt
CPA Cost per Acquisition De kosten die een adverteerder betaalt om een specifieke conversie of acquisitie te generen
ROI Return On Investment Het rendement voor een investering in advertenties
CR Conversion Rate Het percentage mensen dat mensen een gewenste actie onderneemt na het klikken op je advertentie
CRO Conversion Rate Optimization Het proces dat gebruikt wordt in online marketing om de conversieratio van een website te verbeteren
CDP Customer Data Platform Een softwareoplossing die wordt gebruikt om klantgegevens te verzamelen, beheren en analyseren.

Deze bedrijven zetten vol in op performance marketing

Ontdek onze cases en laat je inspireren door de successen van onze klanten. Leer wat wij voor hen konden betekenen en misschien wel voor jou!

Threon’s digitale marketing facelift

62%
Stijging aantal relevante website bezoekers
35 sec.
Stijging gemiddelde tijd op hun pagina’s
7%
Meer conversies en inschrijvingen

Franse expansie van X3M is officieel gestart dankzij een doelgerichte brand awareness campagne

+185%
Totaal aantal website bezoekers
+289%
Bezoekers binnen doelgroep
x9
Totale aanvragen

Hoe kies ik een performance marketing bureau?

Het selecteren van het juiste performance marketing bureau, of het nu gaat om een agency, consultancy, of een partner voor advies, is cruciaal voor het succes van uw digitale marketingstrategie. Bij Lead On begrijpen we dat elke samenwerking begint met een goed gesprek. Tijdens een uitgebreid kennismakingsgesprek verkennen we de mogelijkheden om als uw performance marketing partner te functioneren. We evalueren zorgvuldig uw bedrijfsbehoeften om te bepalen hoe we de meeste waarde kunnen toevoegen.

Bij Lead On staat een team van enthousiaste, gepassioneerde performance marketing consultants klaar om je te helpen.

performance marketing agency

Onze expertise onderscheidt ons van de concurrentie. Lead On heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van resultaatgerichte performance marketing services. Onze benadering is gebaseerd op diepgaande marktanalyse, creatieve strategieën en data-gedreven besluitvorming. Dit stelt ons in staat om flexibel en effectief te reageren op de veranderende marktdynamiek en de specifieke uitdagingen van uw bedrijf.

Bij Lead On streven we ernaar om meer dan alleen een performance marketing agency te zijn; we willen uw vertrouwde partner zijn in digital performance marketing. Door ons te concentreren op innovatieve oplossingen en persoonlijke service, helpen we uw bedrijf niet alleen te groeien, maar ook te bloeien in het digitale landschap.

Om de effectiviteit te verbeteren, kan je A/B-testen uitvoeren, relevante en aantrekkelijke advertentiecontent maken en de prestaties regelmatig analyseren om optimalisaties door te voeren.

De ROI wordt berekend door de opbrengsten die jij hebt behaald met je campagne te vergelijken met de kosten die je hebt gemaakt.

(Opbrengsten - Kosten) / Kosten * 100

Door remarketing te doen in jouw campagnes zal je de doelgroep die je al eens bereikt hebt opnieuw bereiken. Op deze manier kan je mensen die nog niet overtuigd zijn op basis van de juiste boodschap toch converteren.

Nee, performance marketing kan worden toegepast door zowel online als fysieke bedrijven. Het is gericht op het behalen van goede meetbare resultaten. Deze kunnen worden aangepast aan de behoeften van verschillende bedrijfstypen. Zo kan elk bedrijf zijn resultaten verbeteren.

Het marketingbudget moet worden gebaseerd op je doelstellingen, kosten per acquisitie (CAC) en de verwachte ROI. Een gezonde balans tussen investering en verwachte opbrengst is essentieel.

YOU 🤝 Lead On? Het kan!

Neem contact op met onze performance marketing experten.